Skip to main content

Om du är intresserad av att skapa dina egna möbler finns det några steg du kan ta för att göra processen enklare. Dessa steg inkluderar utveckling av ett grovt designkoncept, skissning och modellering samt gjutning. Du måste också skapa en skiss av din slutprodukt innan du kan påbörja produktionsprocessen. Följande artikel kommer att täcka de viktigaste stegen att ta när du designar möbler. Fortsätt läsa för mer information. När du har utvecklat ett grovt designkoncept kan du gå vidare till nästa steg.

Utveckla ett grovt designkoncept

Om du försöker skapa en möbel är det ett avgörande steg att utveckla ett grovt designkoncept för den. Först bör du rita ut din möbeldesign, med fokus på olika vinklar. Använd pennor, pennor eller markörer med fin spets för att konturera designen. Om du använder digital designprogramvara, använd en mörkare penselstorlek för att skapa konturer. Testa sedan ditt möbelkoncept genom att testa det med olika användare. Målet med en prototyp är att hitta en lösning på ett problem.

Skissning

Om du är en blivande möbeldesigner kan du lära dig konsten att skissa genom att följa några enkla steg. Att skissa är en grov form av att överföra idéer till papper utan att inkludera några tekniska detaljer. En snabb skiss tar bara några minuter. Därefter kan du gå vidare till mer komplexa rittekniker, såsom ortografiska och isometriska vyer. Ortografiska vyer visar en platt vy av en möbel, medan isometriska vyer visar en tredimensionell vy av ett platt objekt.

Modellering

Om du planerar att producera en ny möbeldesign för ditt företag måste du känna till de bästa verktygen för jobbet. 3D-modelleringsprogram är ett utmärkt alternativ eftersom det kan hjälpa till att förbättra designen av möbelmekanismer och förbättra kvaliteten på den färdiga produkten. Dessutom kan det påskynda utvecklingsprocessen. Med hjälp av 3D-mjukvara kan du skapa och dela möbeldesigner utan några begränsningar. Det bästa med CAD-programvara är att du kan integrera den med programvara från tredje part. Det finns gott om bibliotek och partnerprogramvara som kan hjälpa dig att skapa och dela dina möbeldesigner.

Gjutning

Om du planerar att designa en ny möbel bör du överväga att använda formelement. Kronlister, golvlister och hölje är alla fantastiska designelement att överväga. När du skapar den sista biten kan formgjutning göra eller bryta utseendet på biten. När du funderar på att gjuta material är det viktigt att förstå hur de fungerar och vad de kan göra för ditt projekt.

Att göra en skalenlig modell

Gör en skalenlig modell för att visualisera din design innan den byggs. För att göra en skalenlig modell kan du använda vilket modellmaterial som helst. Kartong är det bästa valet eftersom det är lätt att arbeta med. Förutom en skärmatta behöver du en penna och en hantverkskniv, maskeringstejp och lim och en stållinjal. Du kan också investera i en skalenlig linjal med flera mått.

Problemlösning

Designers och arkitekter bör öva på problemlösning när de designar möbler. Processen innebär att bestämma vilken design som kommer att vara den mest funktionella och attraktiva och att identifiera hur man bäst implementerar den designen i ett givet utrymme. En problemlösande designer kommer att kunna identifiera de problem som måste åtgärdas i ett utrymme och bestämma hur man övervinner dessa hinder. Designers bör också kunna kommunicera effektivt med sina kunder för att uppnå ett framgångsrikt projekt.